Kategorie
Newsletter

Získávejte nejnovější informace a akční nabídky z našeho eshopu.

Anketa

Líbí se Vám tento e-shop systém?

Celkem hlasů: 4008
Nejnovější produkty

Fatig

Naše cena: 373.00 Kč

Únava

Naše cena: 1472.00 Kč

Joalis Depreson - Depren

Naše cena: 363.00 Kč

Ječmen 400 tablet

Ječmen BIO

Cena s DPH:849.00 Kč
Dostupnost:Do týdne
ks

Ječmen BIO - 400 tablet

Forma  tablety

Hmotnost
160g

Balení dóza

Ječmen - sušené lístky mladého ječmene ve formě tablet. Osvěžující zdroj vitaminů, minerálů, enzymů a chlorofylu.

Zelené potraviny koncentrovaná síla přírody pro Vaši vitalitu a výkonnost
 

pozitivní zkušenost

dlouholetá tradice

ověřená kvalita

příznivá cena

Dávkování: 4 tablety na lačno 1-2krát denně zapít vodou nebo nechat rozpustit v ústech, děti do 10 let 2 tablety denně 1 - 2krát denně

Skladování: v chladnu, suchu a temnu (ne v lednici)

 

Nutriční látky:

Vitaminy: A (100% betakaroten), B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (kyselina pantothenová), B6 (Pyridoxin), B12 (Cobalamin), C, E, K, Biotin, Cholin, kyselina listová

 

Minerály: bór, vápník, chróm, kobalt, měď, jód, železo, hořčík, mangan, nikl, fosfor, draslík, selen, sodík, síra, zinek a dalších více jak 50 stopových prvků.

 

Enzymy: kataláza, cytochromoxidáza, DNáza, FA-oxidáza, hexokináza, dehydrogenáza, nitrát reduktáza, nitro-oxyreduktáza, peroxidáza, fosfatáza, fosfolipáza, polyfenoloxidáza, RNáza, superoxiddismutáza, transhydrogenáza, hexokináza, aminotransferáza, aspartáza .

 

Aminokyseliny: alanin, arginin, asparagová kyselina, cystein, glutamová kyselina , glycin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, fenylalanin, prolin, serin, threonin, tryptofan, tyroxin, valin.

 

Esenciální mastné kyseliny: linolová a linolenová kyselina.

 

Ostatní fytolátky: chlorofyl, bioflavonoidy, 2"-O-Glykosylisovitexin (2"-O-GIV).

 

Některé nutriční hodnoty na 3g (doporučená denní dávka)

Energetická hodnota

44,00 kJ/10 kcal

Cukry

2 g

Bílkoviny

700 mg

Tuky

150 mg

Chlorofyl

44,70 mg

 

Minerální látky:

Draslík

264,0 mg

Vápník

21,54 mg

Hořčík

6,74 mg

Železo

1,47 mg

Zinek

0,22 mg

Mangan

0,16 mg

Měď

0,04 mg

Sodík

25 mg

 

Vitaminy:

Vitamin A (betakaroten)

750 IU/ 0,93 mg

Vitamin C

9,87 mg

Vitamin E

1,53 mg

Vitamin B1

0,04 mg

Vitamin B2

0,08 mg

Vitamin B3

0,32 mg

Vitamin B5

0,15 mg

Vitamin B6

10,2 mcg

Vitamin B12

2,40 mcg

Kyselina listová

19,20 mcg

Biotin

1,44 mcg

 

Některé blahodárné účinky těchto nutričních látek na organizmus:

Minerální látky a stopové prvky

Ječmen je zdrojem mnoha důležitých minerálních látek a stopových prvků. Obsahuje významné množství manganu a zinku a ve srovnání například s pšenicí obsahuje 25x více draslíku, 5x více železa, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, ale o polovinu méně fosforu, kterého je ve většině běžných potravin nadbytek (např. mléčné výrobky). Tolik potřebný vápník, jehož nedostatek způsobuje osteoporózu a kazivost zubů, je v Ječmeni obsažen ve formě pro náš organizmus snadno využitelné, na rozdíl od vápníku v mléčných výrobcích. Zahříváním mléka (pasterizací) se vápník organický mění na anorganický, což může vést k jeho nežádoucímu ukládání v organizmu a vzniku např. ledvinových kamenů.

Vitaminy

Vitaminy, které obsahuje, aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitaminu C, E, vitaminů řady B, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu. Dodává nám tedy vitaminy, jejichž nedostatkem trpíme, protože v našem jídelníčku převládají potraviny, které zpracováním, dopravou a následnou úpravou ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl. Například obsah vitaminu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu až o polovinu již za pouhých pět minut. Množství vitaminů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesá při vaření. Mnoho průmyslově upravovaných potravin našemu organizmu při procesu trávení vitaminy dokonce odčerpává.Vitaminy a ostatní živiny v Ječmeni však zůstávají díky patentované technologii stále aktivní.

Enzymy

Díky šetrnému zpracování obsahuje Ječmen celé spektrum živých enzymů. Vědci identifikovali v lidském těle přes 3 000 enzymů. Bez enzymů dochází k narušení všech důležitých životních funkcí jako je trávení, dýchání, pohyb apod. V roce 1979 zaznělo na Generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a nové studie odhalují další a další. V Ječmeni se nachází i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů, cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) získává enzymy z krve, orgánů a tkání živočichů a obsahuje mnohdy jen tři (pouze zažívací) enzymy. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze rostlinnou enzymoterapii.

Bílkoviny

45 % hmotnosti Ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10 %). Ty mají nízkou molekulární hmotnost a lidské tělo je snadno využívá při stavbě tkání. Ječmen podporuje zdravý růst těla. „Zelené" bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice.

Antioxidanty

Ječmen má také silné antioxidační účinky. Obsahuje účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně 500krát vyšší než aktivita vitaminu E. GIV také podporuje vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě. Jeho aktivita několikanásobně převyšuje aktivitu vitaminu C.

Mezi přítomné silné antioxidanty patří i superoxid dismutáza (SOD), který pomáhá omlazovat buňky, a o kterém se předpokládá, že souvisí s dlouhověkostí, a sukcinát alfa-tokoferola, u něhož je prokázána silná antimutagenní aktivita, tzn. že snižuje riziko nádorových onemocnění včetně rakoviny prsu a tračníku.

Chlorofyl

Ječmen je bohatý na přírodní zázrak - chlorofyl. Ten je znám především pro své dezinfekční vlastnosti. Proto je možné zelenou šťávu použít při ošetření popálenin a kožních zranění. Působí i protizánětlivé a má antioxidační vlastnosti. Chlorofyl pomáhá tělu přijímat železo a napomáhá tak při odstranění chudokrevnosti. Při užívání chlorofylu (zeleného „krevního" barviva rostlin) v zelené šťávě byl zaznamenán i vzrůst hladiny hemoglobinu v krvi (červeného krevního barviva živočichů).

Podle odborníků z Kalifornslé univerzity v Davisu má chlorofyl pozitivní vliv i na bohatost mužského spermatu a potenci.

Za zmínku stojí i jeho schopnost bránit růstu bakterií způsobujících zápach v dutině ústní. Proto se doporučuje zelenou šťávu před polknutím chvilku „poválet" v ústech.

 

Acido-alkalická rovnováha

Vařená strava a rafinace potravin způsobují překyselení organizmu, které se často projevuje pálením žáhy. V těle klesá pH a dochází k zatížení imunitního systému. V kyselém prostředí se daří zánětům, infekcím, stoupá kazivost zubů a vzrůstá i riziko vzniku rakoviny. Protože zelená šťáva je mírně zásaditá, dokáže Ječmen tento stav zvrátit a nastolit acido-alkalickou rovnováhu. Známkou toho je zmizení pálení žáhy.